Verblijf

logo

wonen

dagbesteding

inschrijving

 

 

Open woon en dagbestedingsplek 


Bent u opzoek naar een plek waar het geluk van de bewoner voorop staat?
Wij zijn een kleinschalige, AWBZ erkende instelling voor bewoners met een ernstig verstandelijke beperking, vaak in combinatie met autisme, (VG 5 en VG 6).

Momenteel hebben wij 12 bewoners, inclusief dagbesteding, in de leeftijd van 15 t/m 40 jaar.
De bewoners hebben bij ons een prettige, fijne en mooie woonplek, zo ervaren verschillende bewoners en ook families die bij onze boerderij betrokken zijn.
Wij werken met een vast team van gemotiveerde en betrokken mensen.
Interesse in de open plek?
Bel met 06 53 21 44 32 of mail naar: info@zorgboerderijde4jaargetijden.nl

 

Wonen

Er zijn twee groepen binnen de vier jaargetijden

Magnolia
Dit is een groep van acht bewoners. De bewoners zijn ieder op zich bijzonder. De gemiddelde ontwikkelingsleeftijd ligt tussen de één en drie jaar oud en het merendeel heeft een vorm van autisme. Het is een dynamische groep, sommige zijn talig, andere niet, maar maken wel geluid. De bewoners binnen Magnolia hebben vaak ook dagbesteding op de boerderij.

 

De Wilg
Dit is een groep van drie bewoners met een ontwikkelingsleeftijd van 8 jaar of hoger.
Zij wonen in het voorhuis en hebben school- en/of dagbesteding elders of binnen de boerderij, aangepast op hun kunnen en aankunnen. Deze groep kan een tussenstap zijn naar zelfstandigheid en er is ook de mogelijkheid hier oud te worden.
De bewoners hebben ieder een eigen kamer en een gedeelde badkamer. Ze delen met elkaar een woonkamer, keuken, toilet en badkamer. Talige, rustige bewoners met een bepaalde mate van zelfstandigheid. Het doel is hen bepaalde vaardigheden aan te leren die hen zelfstandiger maken zoals opruimen, koken enzovoort.
Er is een mogelijkheid om te fietsen naar het dichtstbijzijnde dorp. De boerderij ligt aan een drukke weg maar is goed beschermd. De boerderij is te bereiken met het openbaar vervoer. Er gaat een bus, 10 minuten lopen vanaf de boerderij en is goed te bereiken met de auto.